Vijesti, savjeti i vodiči

Terenska nastava studenata sa TVZ-a – Dvorana u Petrinji

S obzirom na izuzetno zanimljivo i složeno gradilište „Rekonstrukcija O.Š. Mate Lovraka – dogradnja školske sportske dvorane“ na prijedlog voditelja projekta dr. sc. Davora LJUBIČIĆA, a u dogovoru sa kolegama profesorima na TVZ-u mr. sc. Željkom LEBOM (geotehnika) i dr. sc. Krunoslavom PAVKOVIĆEM (metalne konstrukcije) dana 11.11.2020.god. u srijedu studenti TVZ-a će obići navedeno gradilište.

Organizator je GRAD PETRINJA na čelu sa gradonačelnikom gosp. Darinkom DUMBOVIĆEM, voditeljem programa izgradnje gosp. Vlastom VUGLEC, dipl. ing. građ. i voditeljem projekta gosp. dr. sc. Davorom LJUBIČIĆEM.

Prvi dio programa počinje u 13:00 h, a održava se u MALOJ DVORANI HRVATSKOG DOMA u Petrinji na adresi ul. Matije Gupca 2 uz poštivanje svih mjera koje je propisao NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE!

Na istome će pozdravni govor uputiti gradonačelnik grada Petrinje gosp. Darinko DUMBOVIĆ, potom će o projektu govoriti voditeljica programa gradnje gosp. Vlasta VUGLEC i voditelj projekta gosp. Davor LJUBIČIĆ, te će biti prikazan filmić u trajanju od 5 min o vrlo zanimljivoj prvoj fazi gradnje (izgradnja dubokog temeljenja AB pilotima)!!

Drugi dio programa je na samome gradilištu gdje će studenti moći vidjeti postupak kontrole eventualnih slijeganja (koji je na ovim područjima novost) i to pomoću horizontalnih inklinometara te postavljanje rešetke kao dijela krovne konstrukcije.

Dobiti će sve informacije o svim dosadašnjim fazama izgradnje kao i preostalim fazama koje tek slijede.

PRVI  OBJAVLJUJEMO  NOVOSTI  SA  GRADILIŠTA